Onze circulaire bijdrage

Kemeling Kunststoffen vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan onze maatschappij en de medemens. We voelen ons maatschappelijk verantwoordelijk en daarom werken we volgens een circulaire werkwijze, waarbij producten en restmaterialen worden gerecycled en waarde-vernietiging wordt geminimaliseerd. Op deze manier worden grondstoffen meerdere keren gebruikt in de productie van ons kunststof en zijn er minder grondstoffen nodig.

Onze circulaire werkwijze komt op meerdere vlakken terug in ons bedrijf, bijvoorbeeld in de wijze waarop wij omgaan met het kunststof plaatmateriaal waarvan onze producten gemaakt worden. Deze duurzame materialen zijn van hoge kwaliteit en daarom zeer geschikt voor hergebruik en recycling. Onderstaand beschrijven we hoe wij ervoor zorgen dat geen enkel stukje plaatmateriaal onbestemd blijft. Toekomstbestendig noemen we dat!

   Duurzaam productie plaatmateriaal
Duurzaam en tactisch transport
 CO2 footprint reduceren door gebruik lichtgewicht materiaal
 Milieumanagement volgens DIN EN ISO 14001

   Duurzaamheid bij leverancier plaatmateriaal
Bewuste inzet grondstoffen voor minimalisatie afval en grondstofverlies
Minder uitstoot door tactische levering van bestellingen

   Duurzame productie kunststof producten
 Ieder stukje plaatmateriaal wordt gebruikt voor productie
Restmateriaal wordt verzameld en gerecycled

   Recycling restmateriaal
Restmateriaal wordt verwerkt tot bruikbare korrels
Deze korrels worden gebruikt voor kunststoffen platen, buizen, pallets, kratten en spuitgieterij

 

HOW IT WORKS:

                                                              

Het label van Kemeling maakt je product uniek. 

Met slimme labels geeft Kemeling haar producten een unieke digitale identiteit. Zo vind je alle relevante informatie over het geleverde product.

Registratie pagina

We hebben een mooi platform ontwikkeld dat iedere product welk geproduceerd is bij Kemeling een unieke label geeft, die de eigenaar toegang geeft tot relevante informatie over het individuele product. Superhandig voor de gebruikers die meer (of alles) willen weten van de mooie producten die ze aanschaffen.

Doe maar duurzaam

We geven elk product een digitale identiteit’

Ontwikkeld vanuit de filosofie: als je een product vervaardig en in de samenleving zet, ben je er ook verantwoordelijk voor om het eruit te helpen.

 AANVULLENDE GARANTIE

Door uw product te registreren wordt uw garantie verlengt van 1 naar 2 jaar. Dit geeft u extra zekerheid in zowel de kwaliteit als de duurzaamheid van uw nieuwe product. 

 

 TERUGLEVERGARANTIE EINDE LEVENSDUUR

Retourneer uw product aan het eind van de levensduur en ontvang korting op uw nieuwe product. Wij zorgen voor de recycling, dus geen kosten voor inlevering en verwerking.

 

 CIRCULAIR PRODUCT PASPOORT

Door uw product te registreren ontvangt u vanaf 2024 informatie over het grondstoffengebruik, de milieu impact, en het waarde behoud van uw nieuwe product.

 

 PRODUCT INFORMATIE

U ontvangt gedetailleerde informatie over uw product, zoals productie methoden, testprocedures en handleidingen. Op aanvraag zijn deze specifieke documenten digitaal te ontvangen

Wilt u weten wat Kemeling voor uw bedrijf kan betekenen?

Laat hier uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.